Etape de lucru in dezvoltarea unui site web

Plecand de la experienta de lucru in dezvoltarea de site-uri web si cerintele clientilor nostri, ne-am propus sa parcurgem impreuna urmatoarele etape:

1. Comunicarea initiala si intelegerea cerintelor clientului

Primul pas este comunicarea directa si explicita, sa ne spuneti cerintele si necesitatile proiectului dorit, prin telefon, prin email sau prin completarea si trimiterea cererii de pe site-ul nostru. Este foarte important sa intelegem si sa definim impreuna pentru ce tip de activitate sau business se doreste crearea de website, cum sa arate din punct de vedere vizual, plecand de la exemple concrete sau schite grafice pe hartie, ce facilitati si caracteristici sa ofere vizitatorilor, care este scopul propus si cui se va adresa cu precadere site-ul. Este necesar sa cunoastem de la dumneavoastra urmatoarele aspecte esentiale:

- tipul de website: personal, blog, de prezentare a afacerii, complex pe un domeniu specific, de comert online sau alt tip.
- numarul de pagini de continut
- daca aveti sau nu o sigla reprezentativa
- tipul de design dorit: pe baza de template (free/premium) sau personalizat (creat de la 0)
- daca exista sau nu un domeniu rezervat
- daca exista sau nu un serviciu de gazduire pentru site

2. Stabilirea trasaturilor definitorii pentru proiect si semnarea contractului

Toate discutiile si comunicarile din prima etapa vor sta la baza dezvoltarii proiectului si se concretizeaza prin incheierea unui contract de creare (si administrare) website care va contine in anexa toate detaliile si specificatiile tehnice convenite.

3. Propunerea de design si prezentarea site-ului

Daca nu ati optat pentru varianta unei teme aplicate, pe baza informatiilor acumulate, va vom prezenta propunerea noastra de design, organizarea continutului si structura de functionare a site-ului. Site-ul propus va putea fi vazut la o adresa de test de pe serverul nostru de lucru urmand a lucra impreuna la actualizarea continutului.

4. Dezvoltarea proiectului, optimizari si testari

Din momentul stabilirii formei si a structurii functionale, urmeaza etapa de dezvoltare care consta in adaugarea de continut pe paginile site-ului (text, imagini, video, etc.), modificari si adaptari de design. Se optimizeaza elementele de continut pentru SEO si pentru viteza de incarcare a paginilor si se efectueaza teste de functionare corecta a site-ului.

5. Finalizarea site-ului si lansarea acestuia in web

In aceasta ultima etapa se muta site-ul pe domeniul corespunzator online, se fac ultimele actualizari, testari de functionare si optimizari.